about

Vilka vi är och vad vi står för

Kort om företaget

Tanken bakom vårt företag är att vi ska kunna hjälpa kulturaktörer med alla finansiella, juridiska och praktiska frågor så att ni ska kunna fokusera på det konstnärliga innehållet.

Efter att under flera år både drivit och varit involverade i olika kulturhus, festivaler och allehanda organisationer som sysslar med kultur så insåg vi att konstnärer, musiker, arrangörer mfl. behöver lägga alldeles för mycket av sin tid på att ordna finansiering till sina projekt. Tid som de annars hade kunnat lägga på att utveckla sin konstnärliga gärning. 

Med vår bakgrund i juridik, driva företag och genomföra kulturevenemang bestämde vi oss för att samla våra kunskap och våra kontakter på ett ställe för att kunna hjälpa alla dem som inte kan, vill, hinner, eller vet hur man ska få finansiering till sitt projekt.

Kort om oss

Johan har drivit flera företag inom en rad branscher och har sedan tidiga 2010-talet varit involverad i flera olika festivaler, bland annat PLX Tjärö och Skanka Loss Gagnef där han hjälpt till med att ordna finansiering, sponsorer och i övrigt varit en viktig kugge i maskineriet.

Simon startade och drev under flera år kulturhuset Kontxt i Malmö (varifrån vi lånat firmans namn). Han har mångårig erfarenhet från den idéburna sektorn, har arrangerat otaliga events samt jobbat inom stat, kommun och landsting. Vid sidan av Kontxt [Consulting] driver han en juristfirma specialiserad på arbetsrätt.

vill du veta mer?

Kontakta oss